Honor View 20-smartphone Review 48-megapixelcamera en gat in het scherm

Samengevat

De Honor View 20 is een prima smartphone met enkele vernieuwende functies. Het meest in het oog springt het ontwerp, met zijn V-vorm in de reflectie van de glazen achterkant. Nadeel van deze en andere glazen telefoons is dat bescherming nodig is. De camera heeft de hoogste resolutie van een smartphonecamera tot nu toe. Hij maakt prima plaatjes voor deze prijsklasse, maar het is niet de beste smartphonecamera. Het gat in het scherm is goed uitgevoerd, maar het scherm zelf heeft niet zo'n hoge helderheid of hoog contrast. Het is wel een complete smartphone met 3,5mm-jack, usb-c-poort en infraroodzender. Magic UI bevat ingrijpende afwijkingen ten opzichte van andere Android-telefoons en dat is een belangrijk punt van overweging.

Pluspunten

Prima accuduur

Goede camera

Vernieuwende hardware

Minpunten

Niet te ontgrendelen bootloader

Scherm kan niet echt helder

Hoesje is nodig door ontwerp

Xiaomi heeft Poco en Redmi, Oppo heeft OnePlus en Huawei heeft Honor. Veel grote smartphonefabrikanten, eigenlijk allemaal op Samsung en Apple na, voelen de behoefte om de markt op te komen met meer dan één merk. Vaak gaat het om merken waarvan telefoons bijvoorbeeld online te krijgen zijn om de kosten te drukken, of om merken die een heel andere doelgroep moeten aanspreken. Het gekke is dat daardoor soms toestellen van dezelfde fabrikant in dezelfde prijsklasse komen te zitten. De Oppo RX17 Pro moet het opnemen tegen de OnePlus 6T, de Xiaomi Mi 8 en Pocophone F1 zitten een beetje in elkaars vaarwater, en nu zijn er dus de Huawei Mate 20 en Honor View 20.

De View 20 heeft een paar dingen die hem onderscheiden van de Mate 20: een scherm met een gat erin voor de frontcamera, een patroontje in de glazen achterkant en een 48-megapixelcamera voor wie nooit genoeg pixels heeft. Omdat we dol zijn op vernieuwende dingen, gingen we met deze telefoon aan de slag.

Design en hardware

Hij valt wel op, nietwaar? Nu bijna alle smartphones een achterkant van glas hebben, grijpen fabrikanten naar trucs om zich toch te onderscheiden. Huawei deed dat eerder met kleurtjes en patroontjes, maar deze View 20 is van een andere orde. In de achterkant zit een patroon in een V-vorm, terwijl de reflecties telkens verschillende kleuren opleveren. Je kunt hem op zijn zij in een scherpe bocht leggen om automobilisten erop te wijzen dat ze flink moeten sturen.

Dat maakt van deze View 20 duidelijk een telefoon die moet opvallen, zeker in de rode en blauwe varianten die te koop zijn. Wie een wat minder opvallend uiterlijk wil, kan terecht bij andere telefoons, zoals de Mate 20, die duidelijk minder spectaculair zijn afgewerkt.

De View 20 is iets breder dan de Mate 20 Pro, maar minder lang. Daarmee is de bezel aan de boven- en onderkant iets dunner, want de schermen zijn even lang. Voor wie de tel kwijtraakt in het woud van schermdiagonalen, verhoudingen en resoluties: op dit scherm, dat een diagonaal van 6,4" heeft, bekijk je 16:9-filmpjes op 5,5".

Hij is dus voor de meesten tussen groot en klein in: niet zo compact als een Pixel 3 of Sony Xperia XZ2 Compact, maar zeker ook niet zo groot als sommige andere smartphones. Het is in de telecomwinkel zo ongeveer een tussenmaatje.

Nu blijft het een behuizing van glas aan beide kanten, dus wie dit mooi wil houden, zal moeten denken aan bescherming voor het toestel. Het is iets dat speelt bij vrijwel elke nieuwe smartphone en we vinden het altijd jammer. Zangeres Beyoncé zong zoiets al jaren geleden met: "If you like it, then you shoulda put a case on it", en bij glazen telefoons is dat vrijwel altijd waar.

Ook is de View 20 relatief dik. Hij meet 8,1mm, maar die dikte zit vrijwel overal, waardoor je best wel een stevige smartphone in de hand hebt ten opzichte van alternatieven en concurrenten. Daarnaast is hij vrij zwaar. Dat is iets om rekening mee te houden.

De knoppen zitten op de rechterzijkant en zijn door het formaat en door een textuur goed van elkaar te scheiden. De powerknop werkt prima. De volumeknop kan ook goed werken, maar het is een enkele knop met een groot middengebied. Als je erop drukt, hoor je wel een klik, maar gebeurt er niets. Je moet echt aan het uiteinde drukken. Het is maar een klein detail.

De repareerbaarheid is matig. De glazen achterkant vergt veel bewerking en vervanging zal wellicht prijzig worden, maar er komen ongetwijfeld ook simpelere, passende achterkanten voor reparaties. De accu vervangen is na het afhalen van de achterkant met behulp van hitte en het doorklieven van de lijm ook nog een klus, door de plastic elementen over de aansluitingen en de connector die over de accu heen loopt. Je kunt hem dus niet zomaar vervangen, maar het is ook weer niet bijzonder moeilijk. Bij een kapot scherm zul je meer moeite hebben, zeker omdat het met het gat in het scherm een bijzonder element heeft. Vervanging daarvoor zal lastig zijn.

Hardware

De View 20 heeft net als de Mate 20 een compleet stel hardwarefuncties. Er zit, uiteraard, een usb-c-poort onder in de behuizing, maar we vinden in de behuizing ook een infraroodpoort bijvoorbeeld. Dat is handig voor wie tijdens het tv-kijken zijn afstandsbediening even kwijt is.

Achterop vinden we ook een traditionele vingerafdrukscanner, net als bij de Mate 20. Die is prima, maar hij is wel net een tikje trager dan die van de Mate 20. We konden geen verwijzing vinden naar welke scanner het is, maar vermoedelijk gaat het om een iets goedkopere versie dan de luxe scanner van de Mate 20.

De luidspreker is een enkele en blaast het geluid onder uit de behuizing, door middel van gaatjes. Hij kan redelijk luid, al hebben we ook in deze prijsklasse wel eens beter geluid gehoord. Bovenop zit ook een 3,5mm-jack, wat handig is voor het aansluiten van eigen headsets. Die werkt prima voor oortjes en het is fijn dat het erop zit.

De trilmotor is een reguliere lineaire actuator, maar de software maakt weinig gebruik van de mogelijkheden van de trilmotor om subtielere vormen van feedback te geven. De standaardtrilling van de software is de stand 'elektrische tandenborstel' en dat is jammer. Een subtiel trilpatroon is wat ons betreft zeker onderdeel van een luxe gebruikservaring.

De soc is ook een bijzondere. Huawei laat de Kirin 980 bij TSMC maken op 7nm. Hij heeft acht processorkernen. Er zijn twee A76-cores op 2,6GHz voor piekprestaties, twee A76-cores op 1,9GHz om hoge prestaties langere tijd vol te houden en vier A55-cores op 1,8GHz voor zuinigere modi. De gpu van de soc is de Mali-G76MP10. De Kirin 980 krijgt een Cat 21-lte-modem met een maximale downloadsnelheid van 1,4Gbit/s. Ook zou de chip wifisnelheden tot 1,7Gbit/s aankunnen. De soc ondersteunt verder lpddr4-2133MHz-geheugen.

De fabrikant gebruikt twee npu's in de soc. Npu staat voor neural network processing unit en dit onderdeel helpt bij berekeningen voor onder andere beeldherkenning. Ons testexemplaar heeft een configuratie met 8GB geheugen en 256GB opslag, maar die is niet in de Benelux te koop; dan moet je het doen met 6 en 128GB. Daardoor weten we ook niets over of het geheugen lpddr4x is of bijvoorbeeld lpddr3 en ook weten we niet of het gaat om emmc-opslag of het snellere ufs.

Er is geen goede manier om de prestaties van Kirin-socs goed te meten. Huawei heeft zelf lopen cheaten met benchmarks voor processors. De gpu's die Huawei in het afgelopen jaar gebruikte, bleken bovendien op dezelfde grafische benchmark minder textures te renderen, waardoor de framerates lager uitvielen dan was gebeurd als de gpu dezelfde frames had gerenderd als de concurrentie. Daardoor is de winst niet goed te meten.

Nog wel vermeldenswaardig is GPU Turbo, de techniek van Huawei om de prestaties van bepaalde games te boosten. Dat is geen cheat, maar daadwerkelijk een nuttige techniek om betere framerates te halen in populaire en intensieve games, door specifiek voor die spellen optimalisaties door te voeren in de firmware.

Camera en accuduur

Laten we beginnen bij een van de belangrijkste elementen van elke smartphone: de accuduur. De View 20 heeft net als de Mate 20 een 4000mAh-accu, maar de Mate 20 heeft een extra witte subpixel bij elke tweede pixel zitten en hoeft daardoor vermoedelijk minder moeite te doen om tot 250cd/m² te komen.

In het dagelijks gebruik is het vrij makkelijk om de dag door te komen en valt op dat de View 20 weinig moeite heeft met 4g-verbindingen; de accu gaat daarbij minder snel leeg dan we bij andere telefoons hebben gezien. Wel heeft hij het relatief zwaar met navigeren en fotografie, want dan zien we het accupercentage behoorlijk teruglopen. In stand-by valt het verbruik ook mee, dus veel mensen zullen hiermee de dag doorkomen.

Dat beeld zien we terug in de tests. De accuduur is bovengemiddeld op wifi en heel goed op 4g. Hij moet wel de Mate 20 en P20 Pro voor zich dulden, maar hij verslaat veel andere toestellen met redelijk gemak. Dat hadden we ook verwacht.

De videotest laat het beeld zien dat je mag verwachten. Het is een lcd, dus op een topscore mag je niet rekenen. De score is ongeveer dezelfde als bij de Mate 20; het verschil is te klein om significant te zijn. Voor een lcd is dat prima, maar telefoons met oledschermen profiteren van een lager stroomverbruik bij donkere beelden en gaan in deze test dus veel langer mee.

Huawei doet een snellader in de doos; die laadt de telefoon op met 25W. Logisch dus dat hij het in deze test relatief goed doet. De SuperCharge-lader is wel een relatief groot ding, maar daar krijg je dus veel voor terug. Daardoor kun je een groot deel van de dag doorkomen door hem relatief kort op te laden.

Camera

Vermoedelijk wordt 2019 het jaar van de grote camerasensors in smartphones en deze View 20 is daarvan misschien wel de eerste exponent. Het gaat om een Sony IMX586, een 8mm-sensor met pixels van 0,8 micron groot. Deze 1/2"-sensor heeft een quad-bayer lay-out, net als de IMX600 uit de P20 Pro en Mate 20 Pro van vorig jaar.

Dat betekent dat de pixels met hetzelfde kleurfilter in groepjes van vier bij elkaar zitten op de sensor. Daardoor is het relatief makkelijk in software om twaalfmegapixelfoto's te maken; de software berekent de juiste kleur aan de hand van de informatie uit de vier subpixels met dezelfde kleur. Dat levert in theorie betere afbeeldingen op, want de theoretische pixel uit de twaalfmegapixelfoto is dan 1,6 micron groot.

De View 20 heeft geen Leica-lens, zoals de Huawei-telefoons die wel hebben. De lens heeft een diafragma van f/1.8 en in onze testfoto's zagen we een paar keer elementen die erop wijzen dat het gaat om een lens die inderdaad net een tikkie minder is. De tweede 'camera' is een time-of-flightsensor, die zaken in 3d kan waarnemen met infraroodsignalen. Dat werkt ongeveer als 3d-gezichtscanners op de voorkant van andere telefoons, maar dan op grotere afstanden. Dat zagen we al eerder in de RX17 Pro van Oppo. Behalve de portretmodus is er geen toepassing voor deze fancy camera. Het is vreemd en teleurstellend dat deze hardware erop zit zonder dat Huawei software levert die er gebruik van maakt. Een camera met een ander brandpunt had dan meer waarde toegevoegd.

De tof-sensor kan in de toekomst bijvoorbeeld betere toepassingen voor augmentedrealitygames mogelijk maken of gebruikers in staat stellen om mensen, objecten en ruimten in 3d te scannen. Dat is superleuk op papier, maar je moet een telefoon nooit kopen op beloftes. Natuurlijk kan deze tof-sensor over een jaar allerlei leuke toepassingen hebben, maar dan moet je Huawei geloven op zijn blauwe ogen, of op het glanzende blauwe glas aan de achterkant van deze telefoon.

De frontcamera is een bekende. Het is de IMX576 van Sony, die ook in de Mate 20, Mate 20 Pro, P20 en P20 Pro zit. Het is een kleine sensor met kleine pixels en een hoge resolutie. De prestaties zijn hetzelfde als op die eerdere telefoons.

De camera-app is dezelfde als die op recente Huawei-smartphones. De interface is vrij duidelijk en bevat voldoende opties, zoals het aanpassen van veel instellingen in de Pro-modus, het opslaan in rawformaat en het opslaan van video in h265 om ruimte te besparen. Ook troffen we een optie aan om te filmen in bijna de resolutie van het scherm: 2304x1920 pixels. Dat zijn in de lengte zes beeldpunten minder dan bij het scherm van 2310x1080 pixels. Waarom dat is, is ons ook een raadsel. Misschien dat degene die het scherm heeft besteld, een typfoutje heeft gemaakt bij de mail naar het team dat de camerasoftware maakt. Hoe het ook zij, hij staat standaard op 1920x1080 pixels, maar kan ook op 4k.

Update, 7:00: Tweaker SirNobax wijst erop dat de afwijkende resolutie vermoedelijk te maken heeft met de macroblocks van de video-encoding; dat gaat doorgaans in blokken van 16x16 pixels, maar 2310 is niet deelbaar door 16, waardoor Huawei heeft moeten kiezen voor het dichtstbijzijnde door 16 deelbare getal: 2304.

Bij foto's heb je de keuze uit drie soorten: 48-megapixel-AI Ultra Clarity, 48 megapixel en 12 megapixel. Die AI Ultra Clarity-modus is een variant waarbij het toestel secondenlang de tijd neemt om het beeld vast te leggen in verschillende frames, en werkt vermoedelijk als hdr. Die optie ontbreekt namelijk in de software. Bij die laatste optie, 12 megapixel, voegt de telefoon de informatie uit de vier geclusterde pixels met hetzelfde kleurfilter tot één pixel samen. Huawei legt niet uit welke modus je het best kunt gebruiken in welke omstandigheden, dus dat is een kwestie van proberen. Wie in lowlight fotografeert, kan ook nog de nachtmodus met lange sluitertijd proberen.

In onze ervaring is de 12-megapixelversie op het gebied van dynamisch bereik beter dan de 48-megapixelversies, hoewel de AI Ultra Clarity wel iets lijkt te doen. Zelf zien is altijd beter dan geloven, dus hieronder zie je testfoto's waarbij we de camera tot het uiterste hebben proberen te drijven.

In deze scènes is het echt nacht en daarbij zie je duidelijk de verschillen tussen de diverse scènes. Wij zouden hem zelf in dagelijks gebruik op 12 megapixel laten staan, omdat dat consistent de beste resultaten oplevert. Die AI Ultra Clarity-modus kost seconden en is dus onbruikbaar voor dynamischere momenten, die sneller voorbijgaan.

In de foto's van overdag zien we een rare afwijking ten opzichte van de Mate 20; de kleurbalans is zichtbaar anders. Het is alsof de View 20 automatisch een 'nostalgisch' filter over de foto's heen heeft gelegd en dat die iets geler zijn. Detailniveau en dynamisch bereik zijn verder wel prima in orde. Het is een fijne camera om op zak te hebben en hij maakt in veel situaties op zijn minst foto's die voldoen.

Scherm en software

Het scherm van de View 20 is bijzonder. Het is de eerste smartphone die we reviewen met een gat in de display. Tijdens de CES vertelde Honor ons dat het alleen gaat om een gat in de light guide. Inmiddels is gebleken dat het wel degelijk een gat in de lcd is. Uiteraard niet in de toplaag van chemisch gehard glas, maar dat is bij vrijwel alle smartphones zo. Bij een teardown van Shail 360 is te zien dat er echt een gat in de laag met pixels en de backlight zit. De camera zit op het pcb en kijkt door het gat.

Dat dit mogelijk is, komt door dezelfde techniek als de inkeping; het is mogelijk doordat de gatedrivers onder de pixels zitten in plaats van aan de rand van het scherm. Daardoor zijn schermen in alle vormen mogelijk, ook met een gat erin.

De techniek heeft wel een paar nadelen. Ten eerste is er een schaduw zichtbaar boven het cameragat, vermoedelijk doordat de gelijke verdeling van het licht van de backlight afhangt van het niet onderbreken van het scherm; een gat reflecteert niet, want het is - nu ja - een gat in de backplate.

Het tweede nadeel is een softwarematig gevolg. Je moet alles opschuiven naar, in dit geval, rechts. In video's kijk je tegen een gat in je scherm aan. Het is subtieler dan een inkeping, maar je hebt niets aan de ruimte naast en boven de camera; die is puur cosmetisch. Het is wat dat betreft een inkeping 2.0, met dezelfde nadelen: fullscreenvideo's bekijken is geen optimale ervaring en er is minder ruimte voor status- en notificatie-iconen. Het gat zit bovendien in de hoek, waardoor het geheel niet symmetrisch is. Smaken zullen verschillen, maar ik heb zelf liever een subtiele inkeping als bij de OnePlus 6T en Huawei Mate 20 dan een gat in het scherm.

Het gat is niet de enige plek waar de lcd rare dingen laat zien met licht en donker. Ons reviewexemplaar toonde een lichte backlightbleeding aan de bovenkant en een schaduw aan de onderkant, vooral in de hoeken. Dat leek een softwarefunctie, maar zit echt in het scherm zelf. Het is geen groot nadeel, maar toont wel aan dat Huawei af en toe wat shortcuts heeft genomen om de prijs van dit toestel te drukken, en dit is er vermoedelijk een van.

Het is een lcd met 2310x1080 pixels. Dat is een relatief lang scherm, met een 19,25:9-verhouding, voor als je graag met verhoudingen van 9 rekent. We hebben het doorgemeten met onze SpectraCal C6-colorimeter en CalMAN 5-software.

Oef, in de eerste schermtest zie je meteen waar Huawei met deze telefoon op heeft bespaard. De maximale helderheid ligt ver onder wat gebruikelijk is in deze prijsklasse en eigenlijk zien we deze helderheid zelden meer terug op welke smartphone dan ook. Aan de andere kant: het scherm houdt de reflecties binnen de perken, waardoor de afleesbaarheid in direct zonlicht voldoende is.

Het contrast laat ook te wensen over en is met 1093:1 zichtbaar lager dan bij andere telefoons met lcd's, waaronder die van Huawei zelf. De afwijking in grijswaarden en verzadigde kleuren valt relatief mee. Het is een lcd die onder het gemiddelde van deze prijsklasse ligt.

Software

Officieel heet de software Magic UI, Honors eigen interface. Huawei-telefoons draaien Emui. Magic UI en Emui hebben naast een andere naam ook een ander versienummer. Waar Emui bij 9 zit, heeft de View 20 Magic UI 2.0 aan boord.

Is dat echt een andere Android-uitgave of gaat het hier om het overschilderen van Emui? Natuurlijk het laatste. We zijn de software ingedoken en die is vrijwel gelijk aan die van de Mate 20 en Mate 20 Pro van Huawei. Sterker nog: als je goed zoekt, vind je in de software van de View 20 instellingen die bedoeld zijn voor die twee Huawei-telefoons. Bovendien zit het vol met Huawei-toepassingen, Huawei-tweaks aan de software en zo meer. Zo let de software sterk op accuverbruik. Daar kun je behoorlijk tegenaan lopen. De eerste keer dat ik Runkeeper startte om een fietstocht bij te houden, bleek de telefoon op eigen houtje de app op de achtergrond te hebben afgesloten. Dat zijn momenten waarop je het toestel wel uit het raam kunt gooien.

Net als in elke Android-uitgave zijn er bugs. Vaak sloten apps zich af bij het wisselen tussen taken in het multitaskingvenster; het tikken op het venster liet de app kort zien, waarna hij naar de achtergrond verdween en het homescreen terugkeerde.

Daarmee geldt voor deze telefoon hetzelfde als voor de Mate 20 en Mate 20 Pro. Emui en Magic UI hebben zo hun voordelen, zoals de functie 'duale apps' om verschillende WhatsApp-accounts naast elkaar te draaien. Nadelen zijn er ook, waarvan het grootste is dat Huawei de bootloader vergrendelt. Wie zijn bootloader wil ontgrendelen, moet een derde partij inschakelen en betalen. Dat is raar en onvriendelijk voor tweakers die meer uit hun toestel willen halen.

Je kiest dus voor een telefoon die je mooi en leuk vindt, maar de software legt een behoorlijke claim op jouw toestel en bemoeit zich op de achtergrond met alles wat je doet. Misschien had Huawei het beter Schoonmoeder UI kunnen noemen. Hoe het ook zij, de keuze voor een telefoon uit Huaweis fabrieken is ook een keuze voor deze interface, die zo sterk afwijkt van wat je misschien gewend bent van andere Android-uitgaves, dat het een belangrijk onderdeel van je overweging móet zijn.

Daarnaast kun je Huawei-telefoons niet langer los zien van de politiek. Onder meer de Verenigde Staten, Australië en het Verenigd Koninkrijk hebben stappen genomen om Huawei-hardware te weren bij kritieke infrastructuur, en het Nederlandse kabinet wilde dit jaar niet ontkennen dat zulke maatregelen er ook hier aankomen. Dat is ook nog niet bevestigd, maar de kans bestaat. Huawei-smartphones liggen vanwege de angst voor spionage niet in de schappen in de Verenigde Staten.

Nu is daar van alles tegenin te brengen. Vrijwel alle smartphones komen uit China, Huawei beheert het netwerk voor T-Mobile in Nederland en levert apparatuur aan providers in de Benelux. Zo zijn er meer redenen om dit niet aan te dragen als argument tegen het aanschaffen van een Huawei-smartphone. Er is nooit enig bewijs geleverd dat er backdoors zitten in de software van Huawei-hardware. Het omgekeerde bewijzen, dat er geen backdoors zijn, is zo goed als onmogelijk.

Conclusie

De View 20 is, zo zou je kunnen zeggen, de eerste smartphone met technieken die we in 2019 veel vaker gaan zien. Het gat in het scherm komt bijvoorbeeld vermoedelijk terug in de Samsung Galaxy S10. Die heeft echter een oledscherm met het gat aan de rechterkant, volgens informatie die al online is verschenen. Ook de camera met bizar hoge resolutie en tof-sensor gaan we dit jaar in meer telefoons terugzien, net als creatieve manieren om de glazen achterkant aantrekkelijk en onderscheidend te maken.

Niet al die elementen zijn even succesvol in onze ogen. Grootste punt in de categorie 'gemiste kansen' is die tof-sensor. Geweldige hardware zonder enige onderscheidende toepassing in de huidige software. De hoge resolutie van de camera is leuk, maar de View 20 heeft niet de beste telefooncamera, alleen die met de meeste pixels. Hij doet het wel goed voor zijn prijsklasse, maar op het gebied van veelzijdigheid moet hij Huaweis eigen Mate 20 voor zich dulden, omdat die camera's met drie verschillende beeldhoeken heeft.

Wat je van het design vindt, is persoonlijk, maar zelfs een mooie glazen achterkant is kwetsbaar. Het subjectiefste én meest omstreden punt is het gat in het scherm. Is dit beter dan een inkeping? Daarvoor zul je deze telefoon echt zelf moeten zien of gebruiken. Ik vond het zelf hinderlijker dan een subtiele inkeping in het midden van de bovenkant, maar anderen hebben ongetwijfeld andere ervaringen. We kunnen het in elk geval niet als plus- of minpunt van deze telefoon zien.

Behalve de nieuwigheden is de View 20 een solide smartphone, met de voor Huawei inmiddels kenmerkende voor- en nadelen. Hij heeft een prima accuduur en beschikt bovendien over een infraroodpoort, 3,5mm-jack en usb-c-poort. De processor is krachtig, de software is vlot. Daar staat tegenover dat de bootloader vergrendeld is en Magic UI veel mensen kan afschrikken door de ingrijpende manier waarop Huawei Android in alle facetten aanpast. Bovendien heeft de View 20 forse concurrentie uit eigen stal; de Mate 20 heeft een veelzijdigere camera bijvoorbeeld. De OnePlus 6T zal meer mensen aanspreken die houden van een schonere versie van Android.

De basis van de smartphone - accuduur, snelheid en camera - is in orde, én hij heeft wat onderscheidende hardwaresnufjes en een design dat zeker opvalt in de huidige smartphonemarkt. Dit is voor Honor een uitstekend begin van 2019 en andere smartphonemerken zullen hun beste beentje moeten voorzetten om telefoons te maken die zich dit jaar met dit model kunnen meten.