OnePlus lanceert dit jaar zijn eerste vouwbare telefoon

OnePlus heeft tijdens MWC 2023 bekendgemaakt later dit jaar zijn eerste foldable te lanceren. De vouwbare telefoon moet zich kunnen meten met de beste vouwbare telefoons van dit moment.

OnePlus toonde eerder al wel een teaser van een vouwbare telefoon, maar bevestigde in voorgaande berichtgeving nooit het bestaan van de telefoon. Tijdens het Mobile World Congress verschaft het Chinese merk ditmaal duidelijkheid over zijn eerste vouwbare telefoon. In een persbericht bevestigt OnePlus de komst van zijn vouwbare telefoon in de tweede helft van 2023. Geheel nieuw is dat detail overigens niet: op de teaser die tijdens het OnePlus 11-event werd getoond, stond al te lezen dat het toestel in het derde kwartaal gelanceerd wordt.

Plooibare OnePlus-smartphone
Hoewel een specifieke lanceringsdatum nog ontbreekt, komt de aankondiging dus wel stilaan dichterbij. In de loop der tijd wil het bedrijf ook meer informatie over de plooibare telefoon vrijgeven. Welke informatie de komende maanden met fans gedeeld wordt is niet geweten.

Vooralsnog laat het Chinese merk zijn fans toch vooral achter in een marketing-stofwolk. Het bericht dat nu wordt rondgestuurd, meldt enkel dat de lancering van de plooibare OnePlus in zicht is. Details over de telefoon zelf, zoals de formfactor, interne specificaties en design blijven achterwege.

OnePlus president en COO Kinder Liu heeft wel aangekondigd dat het merk een vouwbare telefoon wil uitbrengen “die absoluut kan tippen aan de huidige top-vouwbare smartphones op de markt.” Liu sprak verder de belofte uit dat het toestel de gekende snelle en vlotte ervaring van OnePlus-toestellen biedt, en dat de telefoon niet mag inboeten op ‘industrieel ontwerp, mechanische technologie en andere aspecten’ vanwege zijn opvouwbare vorm.

Samsung Galaxy Z Flip of Z Fold
Intussen blijft de vraag met welke vouwbare telefoons OnePlus de concurrentie wil aangaan. Uit een eerder gerucht van Digital Chat Station blijkt dat de formfactor lijkt op dat van OPPO’s Find N2 en de Galaxy Z Fold 4 van Samsung. Een klaptelefoon-ontwerp hoeven we dit jaar nog niet te verwachten, stelt de geruchtenmaker.

Let wel, OnePlus heeft die details nog niet bevestigd. Het is goed mogelijk dat zulke geruchten op oude informatie gebaseerd is, en dat het merk intussen een andere richting is ingeslagen.