Specificaties OnePlus 11 uitgelekt

Op 7 februari 2023 vindt de wereldwijde lancering van de OnePlus 11 plaats. Via TENAA zijn alvast alle specificaties van de high-endtelefoon gelekt.

Slechts een drietal dagen geleden kondigde OnePlus zijn Cloud 11-event aan. Dat staat in het teken van OnePlus’ vlaggenschip-producten voor 2023, de OnePlus 11 en OnePlus Buds Pro 2. Voor details over de genoemde producten moeten we dus nog wachten op het lanceringsevent in februari. Althans, dat geldt als je alle details door de fabrikant bevestigd wil hebben. Via het Chinese TENAA zijn voorafgaand aan zijn wereldwijde debuut namelijk vrijwel alle details van de OnePlus 11 uitgelekt.

Specificaties OnePlus 11 5G
TENAA functioneert in China als overheidsinstantie die elektronische apparatuur test voordat deze op de markt mag komen. Daarmee dient het dezelfde functie als de FCC in de Verenigde Staten, en is het ook deels vergelijkbaar met hoe het CE-label werkt in de Europese Unie.

In het testrapport van TENAA zien we dat de high-end smartphone een 6,7-inch-amoledscherm krijgt met 120 Hz beeldverversing en een QHD-resolutie. De OnePlus 11 wordt verder aangedreven door Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2-chipset, gecombineerd met 12 of 16 GB werkgeheugen (LPDDR5X). Een optie voor 8 GB werkgeheugen lijkt dit jaar definitief te ontbreken.

Het rapport bevestigt ook de komst van UFS 4.0-geheugen, met keuze uit 256 of 512 GB UFS 4-opslag. De batterij van het toestel heeft volgens TENAA een capaciteit van 2.350 mAh. Vermoedelijk betreft dat de capaciteit van één van de twee batterijcellen, en heeft de accu in werkelijkheid een capaciteit van 4.700 mAh. Over laadsnelheden wordt bij de Chinese instantie niet gerept, maar eerder bleek al eens dat de high-endtelefoon over 100-watt-snelladen zou beschikken.

Details uit sneak peak-video
OnePlus bevestigde intussen met een korte sneak peak-video de terugkeer van de alert slider en zijn samenwerking met Hasselblad. Geliefde details van OnePlus’ high-endsmartphones die op de 10T – het tweede high-end toestel voor 2022 – plots waren verdwenen. Over de invulling van de camerasamenwerking met Hasselblad voor de OnePlus 11, tasten we nog in het duister.

Eerder lekte uit dat de primaire sensor een 50-MP-resolutie heeft. Voor de groothoekcamera is mogelijk voorzien in een 48-MP-sensor, terwijl de derde camera een telefoto-exemplaar betreft met een resolutie van 32 MP en tweemaal optische zoom.

Cloud 11 event in 2023
Voor de lancering van de OnePlus 11 moeten we nog wachten tot 7 februari 2023. Op die datum lanceert de Chinese OPPO-dochter het high-endtoestel. Tijdens dat evenement maken we ook direct kennis met de OnePlus Buds Pro 2. De opvolgers van de originele Buds Pro.