Twitter-gebruikers mogen niet meer verwijzen naar account op ander platform

Twitter-gebruikers mogen voortaan niet meer linken naar hun profielen op andere socialemediaplatforms zoals Facebook, Instagram en Mastodon. Ook een verwijzing naar een account op een ander platform zonder link is niet meer toegestaan, meldt Twitter zondagavond.
Sinds de overname van Twitter door zakenman Elon Musk wordt door gebruikers op grote schaal de overstap gemaakt naar Mastodon, een dienst die lijkt op Twitter. Doordat Twitter nu aankondigt dat linken naar een account op een ander platform niet meer mag, kunnen gebruikers hun Twitter-volgers niet meer vertellen over hun nieuwe account.

"We hebben door dat veel gebruikers actief zijn op andere socialemediaplatforms. We zullen niet langer gratis reclame voor bepaalde socialemediaplatforms op Twitter toestaan", meldt Twitter.

Straffen voor het overtreden van de regels zijn onder meer het verwijderen van tweets tot volledige schorsing van accounts. Ook in hun Twitter-bio's mogen gebruikers hun gebruikersnaam op andere platforms niet meer vermelden.

Twitter richt zich met het nieuwe beleid op slechts enkele, specifiek genoemde platforms: Facebook, Instagram, Mastodon, Truth Social, Tribel, Post en Nostr.