Musk en Twitter ruziën opnieuw in rechtszaal over hoeveelheid bots op platform

Elon Musk en Twitter hebben tijdens een hoorzitting een nieuwe ronde uitgevochten in hun strijd rond de overname van het platform. De Tesla-topman eiste in de rechtszaal opnieuw meer informatie over geautomatiseerde Twitter-accounts, oftewel bots.
Door onze nieuwsredactie
Volgens Musk houdt Twitter informatie achter. "Twitter wil belangrijke data niet delen", zeiden zijn advocaten. "Dat zet ons op achterstand, terwijl wij de koper zijn."

De topman van onder meer Tesla, SpaceX en Neuralink heeft zijn overname van Twitter voor 44 miljard dollar (44,1 miljard euro) gestaakt, omdat er volgens hem veel meer van die bots zijn dan Twitter zegt.

Twitter zei in een reactie dat de cijfers over het aantal bots "nadrukkelijk schattingen zijn". Bovendien zou Musk, die voor zijn bod een boekenonderzoek achterwege liet, op deze manier mogelijk het aankoopproces willen overdoen om een andere uitkomst te krijgen. Zo zou zijn bod op het bedrijf lager kunnen uitvallen. Verder stelden de advocaten van Twitter dat er privacyrisico's aan het verzoek van Musk kleven.

Musk en Twitter hebben op meerdere momenten vergelijkbare standpunten uitgewisseld. Een rechter oordeelde eerder dat de Tesla-topman maar een beetje extra informatie moet krijgen.