Trump kondigt terugkeer op sociale media aan met eigen platform

Oud-president Donald Trump komt met een eigen platform op sociale media, TRUTH Social genaamd. Vanaf volgende maand kunnen geselecteerde gebruikers kennismaken met een beta-versie van het platform. TRUTH Social wordt het eerste platform van een nieuw te vormen mediabedrijf.

De nog naamloze onderneming is het fusiebedrijf van de Trump Media & Technology Group en de Digital World Acquisition Group. Het mediabedrijf moet volgens Trump een tegenhanger worden van de "liberale mediabedrijven".

"We leven in een wereld waar de Taliban enorm aanwezig zijn op Twitter, maar je favoriete Amerikaanse president het zwijgen wordt opgelegd", schrijft Trump in een verklaring.

De voormalig president is al enkele maanden verbannen van sociale media vanwege zijn rol bij de bestorming van het Capitool op 6 januari. Zo heeft Twitter, jarenlang hét communicatiemiddel van de oud-president, heeft zijn account permanent geblokkeerd. Als reden noemde Twitter "het risico van verdere aanzetting tot geweld". In juni kondigde Facebook aan Trump nog zeker twee jaar te zullen weren.