Apple laat gebruikers verloren AirPods Pro en Max makkelijker terugvinden

Apple heeft de AirPods Pro en Max voorzien van twee nieuwe Zoek mijn-functies, schrijven 9to5Mac en MacRumors. De update moet ervoor zorgen dat de gebruiker zijn of haar verloren draadloze oortjes of koptelefoon makkelijker terug kan vinden.

De eerste functie voegt de oortjes toe aan het zogenoemde Verloren-netwerk van Apple. Als je als gebruiker je oortjes of koptelefoon kwijt bent geraakt, dan kan je dit voortaan in de Zoek mijn-app aangeven.

Als vervolgens iemand met een iPhone bij het verloren apparaat in de buurt komt, verbindt de iPhone van de voorbijganger ongemerkt met de oortjes. Bijvoorbeeld wanneer deze in de berm liggen.

Een signaal met de locatie van de AirPods wordt vervolgens naar de eigenaar gestuurd. De eigenaar kan vervolgens zien waar de AirPods zijn en ze gaan zoeken.

De tweede functie maakt het mogelijk heel nauwkeurig de locatie van verloren AirPods te achterhalen, bijvoorbeeld binnenshuis. Op de iPhone kun je aangeven dat je de locatie wilt weten, waarna op het scherm weergegeven wordt hoe ver je je van je oortjes bevindt. Kom je dichterbij, dan geeft je iPhone dit aan.

De twee nieuwe functies worden geleidelijk uitgerold en worden alleen beschikbaar voor de AirPods Max en Pro, niet voor de traditionele AirPods. De nieuwe functie was al aangekondigd tijdens de release van iOS 15, maar werd toen uitgesteld.