Acer komt met 55-inch Ultra HD OLED-gamingmonitor

Acer kondigt op de CES in Las Vegas een bijzondere monitor aan: de CG552K is een model van liefst 55 inches in de diagonaal en maakt gebruik van een oled-paneel. Het bedrijf richt de monitor op zowel pc- als consolegamers en zegt hem in het derde kwartaal van dit jaar op de markt te gaan brengen.

De CG552K heeft een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels en gebruikt zoals gezegd een oled-paneel. Naast een goede contrastverhouding zorgt dit ook voor een lage kleurafwijking (delta-E <1) en 98,5 procent dekking van de dci-p3-kleurruimte. Voor gaming zijn andere zaken, zoals de reactietijd van 0,5 ms (in overdrive-modus) en een verversingsfrequentie van 120 Hz vermoedelijk belangrijker.

Het model ondersteunt variabele refresh rates via hdmi, zodat ook ondersteunde consoles hiervan gebruik kunnen maken. Met drie hdmi 2.0-aansluitingen en twee keer displayport 1.4, plus zes keer usb (waarvan één type-c) is de i/o ook zeker uitgebreid te noemen. De CG552K heeft twee luidsprekers met een vermogen van 10 Watt per stuk.

Zoals gezegd is Acer van plan om de CG552K in het derde kwartaal van 2020 uit te brengen. De adviesprijs begint bij 2.699 euro.