Gigabyte heeft nieuwe Brix-barebones met hexacore-CPU's gereed voor CES

Gigabyte lijkt van plan te zijn om tijdens de Consumer Electronics Show volgende week nieuwe kleine barebones in de Brix-lijn te onthullen. Dat heeft chipenthousiasteling Momomo geconcludeerd uit een specificatielijst die de fabrikant gepubliceerd zou hebben.

De nuc-concurrenten krijgen Comet Lake-processors, waarbij de beste configuratie een i7 10710U met 6 cores en 12 threads krijgt. Deze processor heeft een baseklok van 1,1 GHz en gaat tot 4,7 GHz bij een enkele core. De geïntegreerde gpu in deze chips heeft ook een opkikker gekregen. De twee sodimm-sloten ondersteunen tot 64 GB aan ddr4-2666 en je kunt een enkel m.2-slot vullen met een nvme- of Optane-ssd.

Ten opzichte van de Kaby Lake-R-producten is er weinig veranderd. Wel hebben ze nu in plaats van één hdmi-poort en een displayport-aansluiting twee hdmi 2.0a-connectoren. Er komen bovendien naast de versies van 35 mm hoogte weer varianten met een hoogte van 47 mm, waar ook een 2,5-inch ssd in past. In deze hogere versies is ook plaats voor twee extra lan-aansluitingen en een tweede seriële aansluiting via een uitbreidingsmodule. Meer afbeeldingen, prijzen en een beschikbaarheidsdatum zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk zullen we daarover meer horen op de CES van Gigabyte zelf.