Oppo Reno 3 en 3 Pro krijgen 5G zonder veel in te leveren op accuduur

Oppo heeft slechts een paar maanden geleden nog de Reno 2 geïntroduceerd, maar dat weerhoudt het bedrijf er niet van om een aantal maanden later de derde versie te introduceren. De Reno 3 en Reno 3 Pro krijgen allebei 5G maar claimen desondanks deze eigenschap een lange accuduur.

De Reno 3 krijgt, zoals al bekend was, de Dimensity 1000L, een nieuwe chip van MediaTek met ingebouwde 5G in de soc. De Pro-versie draait op een Snapdragon 765G. Ze hebben beide een amoled-display dat een maximale verversingssnelheid van 180 Hz heeft als het gaat om touchresponsiviteit en 90 Hz als het gaat om beeldverwerking. Bij de Reno 3 is dit een amoled-paneel van 6,4-inch, die van de Reno 3 Pro heeft een formaat van 6,5-inch en is aan de randen gebogen.

Aan de bovenkant van het scherm van de Reno 3 zit een waterdruppelnotch voor een selfiecamera van 32 megapixel, de frontcamera van de Reno 3 Pro zit in een gaatje en heeft dezelfde resolutie. Opvallend genoeg is de hoofdcamera aan de achterkant van de Reno 3 groter dan die van de Pro-versie, met een resolutie van 64 MP. De camera eronder van 2 MP is bedoeld voor diepteinformatie, twee camera's van 13 megapixel zijn bedoeld als telecamera's. De Pro heeft ook vier camera's, de hoofdcamera heeft een resolutie van 32 MP, de drie andere camera's hebben alle drie dezelfde resolutie en waarschijnlijk ook dezelfde lenzen.

Beide krijgen 8 GB ram en 128 GB opslag of 12 GB ram en 128 GB opslag, de Reno 3 Pro krijgt ook een versie met 256 GB opslag. De non-Pro is ook voorzien van een 3,5mm-jack, terwijl de Pro dit niet heeft. Ze hebben allebei een accu van 4.025 mAh, waardoor 5G, wat doorgaans erg veel stroom vraagt, de accuduur niet enorm zou moeten beperken. De omgerekende prijzen staan in onderstaande tabel. Deze prijzen zouden wel nog af kunnen wijken van de Europese adviesprijs.