AMD ontwikkelt met partners op blockchain gebaseerde gamingplatforms

AMD werkt samen met partners om 'nieuwe gamingplatforms' te ontwikkelen die gebruik zullen maken van een blockchainnetwerk. Daarvoor heeft het zich bij de Blockchain Gaming Alliance gevoegd, waar inmiddels onder andere ook Ubisoft lid van is.

Deze organisatie heeft als doelstelling om het bewustzijn van het bestaan van blockchaintechnologie in de gamingindustrie te vergroten en om adoptie ervan aan te moedigen. AMD is van mening dat games en gameplatforms in de toekomst gebruik zouden moeten maken van blockchains. De chipontwerper wil de markt voorzien van 'efficiënte technologieën zoals computeworkloads voor next-generation, op blockchain gebaseerde gamingplatforms'. Dit soort platforms moeten volgens AMD de manier waarop games worden gemaakt, worden gepubliceerd en worden gespeeld veranderen. Blockchains moeten hierbij zorgen voor meer veiligheid, keuze en flexibiliteit voor zowel gamers als uitgevers doordat informatie op een blockchain wordt vastgelegd. Gamers moeten hierdoor content kunnen verkrijgen die 'echt van hen is'.

Het is ook samenwerkingsverbanden aangegaan met Robot Cache en Ultra, die op blockchain gebaseerde gamingplatformen hebben ontwikkeld. AMD's Epyc-cpu's zullen de blocks voor Ultra's consensusnetwerk mijnen, en bij Robot Cache zal Epyc de drijfveer zijn van de servers die het platform overeind houden. AMD's grafische tak wordt ook kort genoemd, die ook betrokken zal zijn bij het 'bieden van optimale cryptografische prestaties'. Waarschijnlijk worden Radeon-gpu's dus gebruikt voor het mijnen van de blocks van Robot Cache.