MET DEZE NIEUWE WHATSAPP-FUNCTIE WEIGER JE GROEPEN EN ZO STEL JE DAT IN

WhatsApp introduceert drie nieuwe functies. Zo bepaal je tegenwoordig zelf wie jou kan toevoegen aan groepsgesprekken.

LINDA.nl legt je uit hoe je dat instelt.

GROEPEN

Met de nieuwe WhatsApp-instellingen kan een gebruiker niet zomaar worden toegevoegd aan groepen. Beheerders hebben nu de mogelijkheid om privé-uitnodigingen te sturen.

De instelling activeert de gebruiker door te gaan naar ‘instellingen’, gevolgd door ‘account’, ‘privacy’ en ‘groepen’. Een gebruiker heeft de keuze uit ‘iedereen’, ‘mijn contacten’ en ‘mijn contacten, behalve…’. Bij de laatste optie kan een gebruiker een eigen contact blokkeren.

PRIVACY

WhatsApp schrijft in een verklaring dat groepen binnen WhatsApp steeds meer familie, vrienden en collega’s met elkaar verbinden. Door belangrijke onderwerpen in die groepen, is controle van groot belang. Gebruikers hebben dan ook gevraagd naar meer controle. WhatsApp hoopt via deze weg wereldwijd gebruikers te helpen.

WhatsApp komt daarnaast met twee andere functies. Zo kan een gebruiker nu de keuze maken een wisselgesprek aan te nemen of af te wijzen. Ook geeft het vernieuwde ontwerp van de app volgens WhatsApp een sneller overzicht van alle berichten.