Xiaomi kondigt volgende week 'fullscreen-laptop' van dochtermerk Redmi aan

Xiaomi gaat volgende week een 'fullscreen-laptop' onder de naam van zijn dochtermerk Redmi presenteren. Dat gebeurt komende dinsdag, als het ook de opvolgers van zijn Redmi K20-telefoons presenteert. De RedmiBook krijgt onder meer een 'aangepast display-pcb'.

De laptop krijgt een dunnere en lichtere behuizing dan huidige RedmiBooks, zegt de fabrikant. Een teaser toont dat, hoewel de fabrikant het een 'fullscreen-laptop' noemt, de rand aan de onderkant nog altijd dikker is dan die aan de zijkanten, merkt Gizchina op. De rand aan de onderkant is wel half zo groot als bij de huidige Redmibook. Die kondigde Xiaomi eind mei aan.

Het is onduidelijk wat Xiaomi bedoelt met een 'aangepast display-pcb'. Vermoedelijk is de werking gewijzigd om dunnere bezels mogelijk te maken. De fabrikant gaat daar volgende week bij de presentatie vermoedelijk de nadruk op leggen.

Bij de presentatie dinsdag laat Xiaomi ook de Redmi K30-serie zien. Dat zijn smartphones die de opvolgers zijn van de Redmi K20. Die telefoons kwamen in de Benelux uit als Mi 9T en Mi 9T Pro. Redmi is een dochtermerk van Xiaomi en de fabrikant plaatst de merknaam vooral op goedkopere modellen. Xiaomi maakt al enige jaren laptops.