Scythe onthult budget-CPU-koeler met hoogte van 127 mm

Vorige week kwam Scythe met de Shuriken 2, een low-profile cpu-koeler die in de markt wordt gezet als het kleinere broertje van de Big Shuriken 3. De koelermaker is vandaag gekomen met een tweede kleine koeler, genaamd de SCY-920S.

In tegenstelling tot eerstgenoemden is dit model een towerkoeler, hoewel hij zo klein is dat je hem amper een tower-classificatie kunt geven. Hij meet slechts 127 mm hoog en 87 mm breed, dankzij de ventilator van 92 mm. Met deze fan geïnstalleerd is hij 62 mm dik. Het koelertje is gericht op kopers met een beperkt budget, mede daarom heeft hij twee heatpipes, die aan weerszijden door de stapel koelvinnen lopen en direct contact maken met de heatspreader van de processor.

De ventilator kan met een draaisnelheid van tussen de 500 en 2.000 rpm tussen de 7,1 en 48,2 cfm verplaatsen. Daarbij produceert hij volgens Scythe tussen de 8,3 en 28,3 dBA aan geluid. Het geheel weegt zo'n 280 gram, ondersteunde sockets zijn AM4 en LGA 115x. De koeler ontbreekt nog in de productvergelijker en op Scythe's website en prijs is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal de adviesprijs onder de 25 euro blijven. Halverwege december moet hij te koop zijn.