RTX 2080 Ti Super met meer cores en sneller geheugen is tóch in de maak

Van de zomer ging het gerucht dat Nvidia een Super-versie van de RTX 2080 Ti wilde introduceren, naast een aantal andere Super-kaarten in de RTX-lijn. Dat werd snel ontkracht door de chipontwerper, maar niet veel later werd een mogelijke variant van de kaart gespot in een GeForce Now-server.

Twitterlekker Kopite7kime, die eerder correcte informatie heeft gelekt over andere Super-kaarten, zou te horen hebben gekregen dat er tóch een RTX 2080 Ti Super in de pijpleiding zit. Veel informatie geeft hij niet, maar hij claimt wel te weten dat de kaart 4608 cuda-cores krijgt, in combinatie met sneller gddr6-geheugen op 16 Gb/s. De RTX 2080 Ti (non-Super) heeft 4.352 cores, dit zou dus een toename van 5,8% betekenen. Het geheugen op de oude kaart draait op 14 Gb/s, sneller geheugen lijkt voor Turing een grote verbetering te zijn. Informatie over de breedte van de geheugenbus en de capaciteit van het geheugen is nog niet gevallen.

Dezelfde Twittergebruiker bracht vorige week naar buiten dat de architectuur die na de aanstaande Ampere-architectuur komt, Hopper genoemd gaat worden. Deze architectuur zou voor bepaalde chips gebruik gaan maken van meerdere chips per videokaart. Aangezien Nvidia ook lijkt te werken aan een nieuwe, efficiëntere vorm van sli, lijkt dit een reële mogelijkheid.